# If a man runs for an hour and a half at 8 miles an hour due south, he continues south on a bus traveling at 55 miles an hour, for 24 minutes. How far did he travel?

The distance between any two points is the length of the line segment joining the points.

## Answer: A man who runs for an hour and a half at 8 miles an hour due south, and then continues south on a bus traveling at 55 miles an hour, for 24 minutes traveled 34 miles in total.

Let's look into the stepwise solution below

**Explanation:**

Given:

Distance covered by the man running in 1 hour = 8 miles

Thus, in 1.5 hours = 8 × 1.5 = 12 miles ---------------- (1)

Distance covered by him travelling through bus in 1 hour = 55 miles

Converting 24 minutes to hours : 24/60 = 0.4 hours

Thus, distance covered in 0.4 hours = 0.4 × 55 = 22 miles --------------- (2)

Total distance covered = Running distance + Distance covered by bus

= 12 + 22 [From (1) and (2)]

= 34 miles