A day full of math games & activities. Find one near you.

A day full of math games & activities. Find one near you.

A day full of math games & activities. Find one near you.

A day full of math games & activities. Find one near you.

# Amrita takes 18 hours to travel 720 kilometres. Time taken by her to travel 360 kilometres is _______

**Solution:**

Since Amrita takes 18 hours to travel 720 Km the speed at which Amrita is travelling = 720/18 = 40 Km/hours

Therefore the time taken to cover 360 kms will be

Time Taken = 360/40 = 9 Hours

**✦ Try This: **Amrita takes 16 hours to travel 1360 kilometres. Time taken by her to travel 510 kilometres is _______.

Since Amrita takes 16 hours to travel 1360 Km the speed at which Amrita is travelling = 1360/16 = 85 Km/hours

Therefore the time taken to cover 510 kms will be

Time Taken = 510/85 = 6 Hours

**☛ Also Check: **NCERT Solutions for Class 8 Maths Chapter 13

**NCERT Exemplar Class 8 Maths Chapter 10 Sample Problem 4**

## Amrita takes 18 hours to travel 720 kilometres. Time taken by her to travel 360 kilometres is _______

**Summary:**

Amrita takes 18 hours to travel 720 kilometres. Time taken by her to travel 360 kms is __9 hours__

**☛ Related Questions:**

Math worksheets and

visual curriculum

visual curriculum