A day full of math games & activities. Find one near you.

A day full of math games & activities. Find one near you.

A day full of math games & activities. Find one near you.

A day full of math games & activities. Find one near you.

# The distance between the school and a student’s house is 1 km 875 m. Every day she walks both ways. Find the total distance covered by her in six days

**Solution:**

We will be using the concept of whole numbers and unit conversion to solve the given problem.

Total distance between the school and the house = 1 km 875 m = 1000 + 875 = 1875 m

The total distance covered by walking both ways = 2 × 1875 = 3750 m

Hence, the total distance covered by the student in one day = 3750 m

Thus, total distance covered by the student in 6 days = 3750 m × 6 = 22500 m = 22 km 500 m.

NCERT Solutions Class 6 Maths Chapter 1 Exercise 1.2 Question 11

## The distance between the school and a student’s house is 1 km 875 m. Every day she walks both ways. Find the total distance covered by her in six days

**Summary:**

The total distance covered by the student in 6 days from her home to school and vice versa is 22 km 500 m considering the distance between the school and the student’s house is 1 km 875 m.

**☛ Related Questions:**

- A Book Exhibition Was Held For Four Days In A School The Number Of Tickets Sold At The Counter On The First Second Third And Final Day Was Respectively 1094 1812 2050 And 2751
- Shekhar Is A Famous Cricket Player He Has So Far Scored 6980 Runs In Test Matches He Wishes To Complete 10000 Runs How Many More Runs Does He Need
- In An Election The Successful Candidate Registered 577500 Votes And His Nearest Rival Secured 348700 Votes By What Margin Did The Successful Candidate Win The Election
- Kirti Bookstore Sold Books Worth Inr285891 In The First Week Of June And Books Worth Inr400768 In The Second Week Of Month How Much Was Sale For Two Weeks

Math worksheets and

visual curriculum

visual curriculum