from a handpicked tutor in LIVE 1to1 classes
Tables from 1 to 40
Tables 1 to 40 are the list of multiples of numbers from 1 to 40. Multiplication tables 1 to 40 will help you learn and practice the multiplication facts effortlessly. It can be extremely helpful in solving math problems and calculations. 1 to 40 table is essential for students to learn quick math calculations.
1.  Tables from 2 to 40 
2.  Tables from 1 to 40 PDF Download 
3.  FAQs on Tables from 1 to 40 
Tables 2 to 40
Math table 2 to 40 are important for basic calculations used during multiplication and division. Let's learn the table 2 to 40 for all numbers and boost our arithmetic skills together.
Multiplication Tables From 1 to 40 PDF
The students are advised to memorize these tables 1 to 10 thoroughly for faster math calculations. Click on the download below to save a copy.
☛ Tables 1 to 40 PDF Download
Tables from 1 to 40 Examples

Example 1: Jose earns $18 per hour. How much money will he earn if he works for 15 hours?
Solution:
Jose makes $18 per hour. Therefore, using the tables from 2 to 40, the total money made by Jose after 1 hour is 18 × 1 = $18.

Example 2: A customer buys 3 oranges every day. How many oranges will the customer buy in 17 days?
Solution:
The customer buys 3 oranges per day. Therefore, using the tables from 1 to 40, the total number of oranges bought by the customer in 17 days is 3 × 17 = 51 oranges.

Example 3: Gloria jogs 3 miles per day. Use the tables from 2 to 40 and find how many miles she jogs in 20 days.
Solution:
Gloria jogs 3 miles per day. Therefore, the total miles traveled after 20 days is 3 × 20 = 60 miles.
FAQs on Tables from 1 to 40
Find the value of 13 times 6 using the tables from 1 to 40.
The value of 13 times 6 from tables 2 to 40 is 13 × 6 = 78
Estimate how many times should we multiply 37 to get 333.
Using the tables from 2 to 40, we have 37 × 9 = 333. Therefore, 37 has to be multiplied by 9 times to get 333.
What is 8 times 8 minus 10 plus 10?
From the tables 1 to 40, 8 times 8 is 64. Therefore, 8 × 8  10 + 10 = 64  10 + 10 = 64
Using the tables from 1 to 40, find the value of 6 plus 12 times 5 minus 12 times 6.
From the table of 12, 12 times 5 = 60 and 12 times 6 = 72. Therefore, 6 + 12 × 5  12 × 6 = 6.
☛ Related Articles:
visual curriculum